Oldal kiválasztása

Nézzünk első körben egy gyártó leírást erre vonatkozóan, amely a tapasztalatok alapján vagy a csomagolásban marad vagy átfutás nélkül landol a szemetesben:

  • A készüléket a rajta feltüntetett hálózati feszültséggel használjuk. Ne terheljük túl a készülék által használt elektromos aljzatot más készülékek csatlakoztatásával.
  • Győződjünk meg arról, hogy a nyomtató földelése megfelelő. A nyomtató hibás földelése áramütést és tüzet okozhat, valamint elektromágneses interferencia alakulhat ki.
  • Ne szedjük szét, és ne próbáljuk megjavítani a nyomtatót. A javításhoz vegyük fel a kapcsolatot a helyi HP szervizzel.
  • A nyomtatóhoz csak a gyártó által szállított elektromos kábelt használjuk. Ne rongáljuk meg, ne vágjuk el és ne próbáljuk megjavítani tápkábelt. A sérült tápkábel tüzet és áramütést okozhat. A sérült tápkábelt a gyártó által jóváhagyott tápkábelre cseréljük ki.
  • Vigyázzunk, hogy a tisztítócsomagban található anyagok kivételével a nyomtató belső részei ne érintkezzenek fémmel vagy folyékony anyaggal. Az ilyen esetek tüzet, áramütést vagy súlyos kárt okozhatnak.
  • Kapcsoljuk KI a nyomtatót, és húzzuk ki a tápkábelt az aljzatból, ha a következő esetek bármelyike bekövetkezik:
    • Ha kézzel belenyúlunk a nyomtatóba.
    • Ha a nyomtatóból füst jön ki, vagy szokatlan szagot érzünk.
    • Ha a nyomtató működés közben a megszokottól eltérő hangot ad ki.
    • Olyan fémdarab vagy folyékony anyag kerül a nyomtató belsejébe, amely nem része a tisztítási és karbantartási eljárásnak.
    • Elektromos vihar (mennydörgés/villámlás) esetén.
    • Áramkimaradás esetén.

A következő előírások betartásával biztosíthatjuk a nyomtató megfelelő használatát, és megakadályozhatjuk a nyomtató esetleges károsodását. Mindig tartsuk be ezeket az előírásokat.

A nyomtató áthelyezése vagy tárolása

Ha a nyomtatót szállítani szeretnénk vagy hosszabb ideig tárolni, megfelelően készítsük elő, hogy az esetleges károsodást elkerülhessük. A nyomtató előkészítéséhez kövessük az alábbi lépéseket.

  1. Ne távolítsuk el a tintapatronokat és a nyomtatófejeket.
  2. Ellenőrizzük, hogy ne legyen papír betöltve.
  3. Győződjünk meg arról, hogy a nyomtató éppen nem üzemel.
  4. Húzzuk ki azokat a kábeleket, amelyek a nyomtatót a hálózathoz és a számítógéphez csatlakoztatják.

Ha a nyomtatót hosszú időre kikapcsolt állapotban szeretnénk hagyni, kövessük az alábbi lépéseket is.

  1. Az előlapon levő Power (Tápellátás) gomb segítségével kapcsoljuk ki a nyomtatót.
  2. Kapcsoljuk ki a nyomtató hátulján levő tápellátás kapcsolót is.
  3. Húzzuk ki a nyomtató tápkábelét.
  4. A nyomtató áthelyezése előtt a hátsó tálcát zárt helyzetben rögzítsük ragasztószalaggal. Ha ezt elmulasztjuk, a tálca kinyílhat, eltörhet és/vagy kieshet a nyomtatóból.

VIGYÁZAT! Ha fejjel lefelé fordítjuk a nyomtatót, akkor előfordulhat, hogy a nyomtató belsejébe tinta csorog, és komoly károkat okozhat.
A nyomtató bekapcsolásakor hozzávetőleg három percet vesz igénybe a nyomtató inicializálása, valamint a nyomtatófejek ellenőrzése és előkészítése. A nyomtatófejek előkészítése általában kissé tovább tart egy percnél. Ha azonban a nyomtatót hat hete vagy annál régebben nem kapcsoltuk be, a nyomtatófejek előkészítése akár 45 percet is igénybe vehet.
VIGYÁZAT! Ha a nyomtató hosszú időre van kikapcsolva, akkor a nyomtatófejek használhatatlanná válhatnak. Ebben az esetben ki kell cserélnünk a nyomtatófejeket.
TIPP: Mivel a nyomtatófejek előkészítése és kifúvatása időt és tintát vesz igénybe, ezért ajánlatos a nyomtatót lehetőség szerint mindig bekapcsolva vagy energiatakarékos üzemmódban tartani a nyomtatófejek állapotának megőrzése érdekében. A nyomtató mindkét esetben időnként elvégzi a nyomtatófejek karbantartását. Ezen a módon elkerülhető, hogy a nyomtató használata előtt hosszú előkészítési folyamatot kelljen végrehajtania.