fbpx

Az Aloha Informatika Kft. szakmai munkáját ismerte el az „Év leginnovatívabb projektje 2021” díjjal a Fortinet!

A feladat: országosan 40 kirendeltség, teljes körű LAN és WAN hálózat fejlesztés, mindezt úgy, hogy az addig használt rendszert is le kell váltani, és új saját fejlesztésű szolgáltatásokat is be kell vezetni. A megoldást az Aloha csapata szállította.

Dankai Balázs, az Aloha Informatika Kft. műszaki igazgatója és csapata kapta a magas szintű szakmai kihívást jelentő projektet, és sikerüket, valamint a felmerülő problémákra adott kreatív megoldásaikat a most átadott díj is igazolja. A tervezés során a mérnökök az IT biztonság területén végig a Fortinet megoldásaival dolgoztak annak érdekében, hogy ennek a teljesen új rendszernek a bevezetése a lehető legkisebb nehézségekkel járjon:

  • Minden elemében redundáns FortiGate NGFW eszközökre épülő WAN hálózat a telephelyek között teljeskörű FortiManager üzemeltetést támogató megoldással,
  • FortiAnalyzer a hálózati forgalmak elemzésére, felügyeletére,
  • FortiADC a magas rendelkezésre állású alkalmazások terhelésmegosztási (NLB) szolgáltatásának biztosítására,
  • FortiMail a levelezési forgalom szűrésre.

 A rendszer azóta munkába állt, és az együttműködés sikerességét az „Év leginnovatívabb projektje 2021” díj is fémjelzi. Az elismerés értékét tovább növeli, hogy egy olyan amerikai székhelyű, több milliárd dolláros árbevételű cégtől érkezett, amely 9700 alkalmazottjával a világ minden tájára szállít informatikabiztonsági megoldásokat. Köszönet Dankai Balázsnak és csapatának a kitűnő tervezésért és a projekt lebonyolításért.

Amennyiben szeretne többet megtudni a projektkről, keresse e-mailben szakértőnket: dankai.balazs@aloha.hu

Fortinet di­j 2022